Made by Ellemieke
  • about me
  • (foto)blogje
  • Fleur d'Ellemieke
  • shoots by Ellemieke
  • 365 vreugdedansjes 2014
  • love by nature
  • Music For Life
  • dagboekje vanuit post cardiale intensieve (2012/2015/2020)
  • contact Ellemieke

droogbloemen

16/11/2020

1 Comment

 
Elk jaar opnieuw heb ik het voornemen om deze keer toch wel eens iets meer van mijn bloementuin te delen op mijn blogje. Alleen ontbreekt het me aan tijd en energie. Want bloggen is een extraatje, als er ergens nog wat tijd over is. Maar meestal ben ik met teveel bezig dat ik het dan toch maar weer uitstel. 

Zo zie ik net dat mijn vorig blogpostje van juli geleden is. Wat een zonde toch. Want er is hier geen dag dat ik niet fotografeer. Elk seizoen heb ik duizenden foto's. Van de opstart, het zaaien, de vooruitgang, de schone bloemen, hun vlinders en onze bijen. De dingetjes die ik probeer te creëren, de bloementaarten die ik bak. 
Er is zoveel dat ik elke keer wil delen, maar dat er toch niet van komt. Mijn blogje is dan niet bekend, maar het is voor mij ook altijd een soort van dagboekje. 

Ondertussen zijn we half november, is er na enkele nachten met vorst geen bloem meer te vinden in de tuin. Maar het huis daarentegen; dat is nog één en al kleur. Ook al zijn er geen verse bloemen meer, de ramen hangen hier nog goed gevuld met boeketjes lamsoor, papierbloemetjes, zaaddozen en kruiden.
Vandaag vond ik het eens tijd om deze af te halen en op te bergen in houten bakken. 
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Een filmpje met een overzichtje. *sorry voor de euh's.
Picture
Een tafel helemaal gevuld met gedroogde bloemen. Daar word ik wel blij van. Het is natuurlijk aan te raden om bloemen te drogen op een donkere zolder of droge kamer. Maar gezien we hier geen zolder hebben, moet ik het doen met wat er wel is. We hebben grote ramen met gordijnroedes. En laat dat nu ideaal zijn om boeketjes aan te hangen om te drogen. Normaal hangen deze gevuld met macraméhangers en planten. Die moesten deze zomer dus even wat plaats maken. Maar zoals je ziet, heb ik zelfs geen kranten- of kraftpapier rond de bloemen gewikkeld en hebben ze wel hun mooie kleur behouden! Perfect dus!
Picture
Picture
Sommige papierbloemetjes heb ik net te laat geknipt om te drogen. Ze gaan altijd nog een beetje verder open en als je ze oogst op hun mooist met de blaadjes open, dan gaat dat groeiproces nog even door. Een beetje zoals nog verder garen in een warme oven. Zo ontdek ik nu dat enkele bloemetjes helemaal in zaad gehuld zijn. Daar ga ik nu eerst nog foto's van maken en de zaadjes oogsten voor mijn zadencollectie voor volgend jaar. Ook goed meegenomen dus!
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
In onze bureau of beter gezegd; de knutselkamer staat het ondertussen gevuld met houten kratten, wijnkisten en kartonnen dozen met droogbloemen en zaaddoosjes. In mijn hoofd heb ik nog heel veel ideetjes om ermee aan de slag te gaan. Maar eerst even tijd maken voor de opruim en het sorteren. Dat zorgt dan ook weer voor rust in mijn hoofd om weer met nieuwe werkjes voor de dag te komen. 
Picture
1 Comment

juli in boeketjes

31/7/2020

0 Comments

 
Picture
Juli was een schone fleur d'Ellemiekes maand! Zoveel moois dat met de dag verandert. Hierbij enkele foto's van de boeketjes die ik deze maand heb samengesteld. Want ik verwen ook graag familie en vrienden. Want wie wordt nu niet blij van wat extra kleur. Het verwarmt ook telkens mijn hart om iemand zijn dagje op te fleuren met mijn bloemekes. 
Ik heb doorheen de jaren nog steeds geen echte techniek om boeketten te binden. Net zoals ik fotografeer, doe ik dit op gevoel. You hate it or you love it! Maar elk boeket stel ik apart samen. Zo loop ik honderd keer door de tuin voor het juiste bloemetje in mijn boeket. Elke keer weer anders, voor ieder iets persoonlijks. 
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Nog enkele snelle iPhone fotootjes.
Picture
Picture
Dit is een troostboeketje dat ik samenstelde voor een dierbare vriendin. Met vooral witte bloemen en verder opgevuld met vergeet-mij-nietjes.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
0 Comments

Bloementuin Fleur d’Ellemieke 2020

20/7/2020

1 Comment

 
Picture
Onze bloementuin ligt er prachtig bij! Het is een waar kleurenparadijs geworden, gewaardeerd door de vlinders, sprinkhanen, de hommels, ... en vooral ook onze bijtjes. Bij de start van de lockdown had ik nog gezegd dat er wel 1 ding positief zou zijn aan Corona; we zouden een zomer vol bloemen hebben. Niets is minder waar gebleken!
​
Helaas hebben we vorig jaar een beslissing genomen om onze bloementuin als pluktuin te sluiten. Na meerdere gebeurtenissen die we echt niet konden appreciëren, wegens gebrek aan respect. Ik zal de details besparen, maar je mond zou openvallen van de dingen die ik hier al heb zien passeren. Dit stukje tuin is meer dan wat bloemen op een weide. Hier wordt elke dag met hart en ziel gewerkt om er iets moois van te maken. Het is onze manier om te aarden, ons stukje therapie, om onze liefde voor het leven te tonen. Omdat we merkten dat veel mensen nood hebben aan een stiltemomentje delen we ons gouden plekje graag. Maar ook onze  bloemen wilden we graag delen. Helaas zagen we daar bijzonder weinig respect voor ons harde werk.

Als eigenaar je ambetant voelen op je eigen plek, is niet ok. Zowel mijn papa als ik, vinden het lastig om grenzen te stellen. Misschien was het allemaal nogal onduidelijk, en lag het eerder aan onze communicatie. Ik weet alleen dat ik het nu wel duidelijk wil stellen wat kan of niet. Hierover hadden we nog niks gecommuniceerd, wat nu wel aan de orde is!

Afgelopen weken kregen we vaker meldingen van familie dat er ook nu weer uitbundig geknipt werd. Zelfs wanneer er opmerkingen gemaakt werden. Wanneer we zelf in de tuin toekomen en we mensen betrappen krijgen we te horen “dat er gezegd wordt dat je zoveel als je wil mag knippen, het is toch van de verniet”.
Picture
Bij deze deel ik dan graag onze regels en tips
  •  je bent steeds welkom voor een bezoekje aan de tuin, mits respect voor de bloemen en je steeds op de paadjes blijft.
  • picknicken kan aan de tafel of op het terrasje van de caravan, mits je het afval meeneemt
  • fotograferen kan en mag natuurlijk ook met respect voor de bloemen, vlinders, bijen enz
  • voor fotoreportages (trouw, ...) mag je me altijd een berichtje sturen en wil ik gerust mijn caravannetje openmaken (en opruimen ;) )
  • de serre is privé
  • kijk uit voor de bijenkasten en ga er nooit (dichtbij) in rechte lijn voorstaan, dat is de vliegroute van de bijen. Sta je daar tussen dan kan je al eens een steek te pakken krijgen.
  • Er worden geen bloemen geknipt, geplukt of uitgetrokken
  • wens je graag bloemenzaadjes, dan kan dit bij voorraad ook gevraagd worden

Voor meer info en vragen mag je ons altijd aanspreken of mailen naar ellemieke@live.be, een berichtje op Instagram of Facebook is ook altijd welkom.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
1 Comment

Ellebiekes zomerhoning

17/7/2020

0 Comments

 
Picture
Met heel veel trots stellen mijn papa en ik onze eerste zomerhoning van de Ellebiekes aan jullie voor! We staan er zo van te blinken als onze honing doet. Alle credits voor onze hardwerkende bijtjes. Maar we zijn ook bijzonder blij dat het ons eerste jaar ook gelukt is om goed voor ons volkje te zorgen en met heel veel liefde deze honing te kunnen oogsten!
Picture
Op zondagochtend stond ik om 6u op om het huis te poetsen en alles netjes klaar te zetten voor het oogsten van ons vloeibaar goud. In onze bloementuin in Baal is het een waar bloemenparadijs. Daar namen we de volledig verzegelde ramen uit de honingzolder. Van zodra de honing rijp is en de bijtjes er klaar mee zijn, verzegelen ze de raten met bijenwas. Als het raam netjes verzegeld is, kunnen we het gaan slingeren.
Picture
Picture
Eerst halen we met een ontzegelvork de bijenwas voorzichtig van het raam. Deze ontzegelde ramen gaan in de honingslinger. De bijenwas kan ik hierna nog gebruiken voor mijn goudsbloemzalfjes.
Picture
Picture
Sien had de eer om als eerste aan het wiel te draaien. Zo wordt de honing er uitgeslingerd.
Picture
Het moment dat daarna het kraantje opengedraaid wordt en de zoete gouden honing er uit loopt is met geen woorden te beschrijven! Emotioneel werd ik ervan! (En ik niet alleen :)
Picture
Omdat de allerlekkerste honing (echt dé lekkerste) ook zorg en liefde verdient ging ik op zoek naar mooie potjes. Niks mis met een honingpot en een plastic geel deksel, maar voor mij werkt dat niet.
Deze week waren er best wat slapeloze uren over het ontwerp van mijn labeltjes en hoe ik ze zou laten printen. Glazen potjes afwassen en steriliseren in de oven, tellen, meten en afwegen.
Maar toch leek het nog niet echt te zijn.
Picture
Picture
Na het afschuimen van de honing, het inpotten en het plakken van de labeltjes is het nu ook helemaal echt! Onze eerste zomerhoning! 10 kilo vloeibaar goud. En als het wat meezit slingeren we volgende week opnieuw. Net als elke imker vinden wij onze honing natuurlijk ook de allerbeste!
Picture
Belachelijk trots op het eindresultaat! Een potje honing is echt hard werken, voor de bijtjes en ook een klein beetje liefde voor ons.
Picture
0 Comments

Papavers en hun zaadjes

4/6/2020

6 Comments

 
Picture
Vanaf half mei tot eind juli is het bij elke ochtend uitkijken naar de prachtige rode, roze, witte, paarse, en zelfs zwarte papavers. Tegen de avond verliezen ze hun blaadjes om de volgende dag weer een nieuw knopje te tonen. Wie wordt daar nu niet vrolijk van? Om plaats te maken in onze tuin, verzamelde ik begin juli heel veel zaadjes voordat de uitgebloeide klaproosjes op de compost werden gelegd. Van het moment dat je een houten takje vastneemt, vallen de zaadjes er al uit. Daarbij heb je ook al heel wat uitgezaaid. Dat is een begin natuurlijk. Maar wil je ook graag nog wat zaad oogsten, dan deel ik graag mijn trucje. Dit deelde ik vorig jaar al in mijn stories op Instagram maar het geraakte nooit op mijn blogje. Dus probeer ik het nu dus wel te doen.
Picture
Wacht altijd tot het zaaddoosje helemaal verhout is. Ik weet zelfs niet dat dat een juiste woordkeuze is; maar het zegt wel wat ik daarmee bedoel. Een groen zaaddoosje kan je niet drogen om er achteraf de zaadjes uit te halen. Na de bloei dus even geduld hebben.
Picture
Picture
In mijn tuin staan altijd lege Pur Natur yoghurt potjes die als vaasjes dienst doen. Maar ook hierbij kreeg het nog een extra doel. Knip een takje af en steek het onmiddellijk onderste boven in het potje.. Vul even goed aan en dan mag je voorzichtig heen en weer schudden. De zaadjes vallen er zo uit. De lege zaaddoosjes kan je bijhouden om te verwerken in droogboeketjes.
Picture
Picture
Vorig jaar was mijn potje voor 7 cm gevuld met zaadjes en een kartonnen doosje vol zaaddoosjes. 
Picture
Binnen tien dagen worden de bermen weer gemaaid. Probeer dus tijdig toch nog wat zaadjes te oogsten of strooi nog wat zaadjes uit. Je kan ze deze maand zeker nog zaaien. Voor volgende lente doe je dat best in september en oktober.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
De papavers zijn dit jaar talrijk aanwezig, in alle kleuren en formaten.
Picture
Picture
Picture
Om de eerste regendruppels te verwelkomen trokken we even naar buiten voor een dansje. Sien vond dit hartje op het trottoir en wou er absoluut een foto van. Een klein gelukske dat ik vandaag wel kon gebruiken.
Picture
Picture
Om af te sluiten deel ik ook graag nog een tip. Dit is mijn allereerste boeketje van de zomer van 2020. Zoals je ziet zit er ook een papaver tussen. Maar ken je ook het trucje om een papaver enkele dagen in een vaasje te houden? Iedereen heeft tijdens een wandeling al wel eens een klaproosje geplukt. Dan heb je vast ook al wel gemerkt dat je daar nooit mee thuisgeraakt. Na enkele minuten heb je alleen nog het steeltje vast. Knip je een papaver dat nog in de knop zit, dan hangt je bloem na een half uur al neer in je vaas.
De truc is dat je onmiddellijk na het knippen, het stengeltje onderaan dichtbrandt met een lucifer zodat er ook geen sap meer kan uitstromen. Op deze manier kan je een papaver in knop ook in een boeketje verwerken die dan na enkele dagen mooi open komt. 

Picture
6 Comments

zomerse -bloemekes-zondag

27/8/2019

3 Comments

 
Picture
Op de laatste zomerse zondag van augustus besloot ik om een opentuindagje te houden. Ik ruimde mijn caravannetje op, we gingen met de bosmaaier even door de tuin om wat plaats te maken voor de tafel, ik bakte koekjes met eetbare bloemen,  veel taart, vlierbloesemlimonade, watertjes en thee. Naar een poging voor wat schaduw creëerde ik een gezellig hoekje, stalde mijn wenskaartjes uit en knutselde ik een bloemenkroontje voor mijn bloemenmeisje.
Picture
Ondanks dat ik begin dit jaar gezegd had dat de tuin on-hold kwam door onze verhuis, is het toch een kleurrijke boel geworden. De liefde die we er de laatste jaren hebben ingestoken laat zich dit jaar duidelijk zien. Het is een bloementuin geworden zonder strak plan, maar ééntje waar de natuur echt z'n weg heeft gekozen. Dat wou ik graag met jullie delen. Daarom heb ik echt geprobeerd om het gezellig te maken voor mijn tuindagje Naar mijn mogelijkheden was ik content met hoe ik alles geregeld had gekregen.. Wat ik niet kon voorzien was de hitte.
's middags liep de temperatuur op ons stukje zandgrond op tot 36 graden.
Amper een plekje schaduw, maar toch trotseerde ik dit. Van ‘s middags tot de avond was het een gezellige drukte. Ik liep de ganse tijd te vertellen over onze tuin en aanhoudend boeketjes te maken. Het was buiten mijn verwachting een enorm succes met superfijne verrassingsbezoekjes, fijne babbels en ontmoetingen. Ik voelde me helemaal in mijn sas en genoot van alle enthousiaste reacties.

Maar tegen de avond voelde ik dat mijn energie op was en de hitte me te pakken had. Daarna ben ik volledig gecrasht.
Leeg. Uitgeput. Ziek. Migraine. Ondertussen is het donderdag en voel ik me nog steeds niet veel beter. Als zelfs ademen energie kost en praten me hartkloppingen bezorgt, dan is spoedgevallen niet ver af. Het is de prijs die ik hiervoor moet betalen. En deze keer ligt ie bijzonder hoog. Het is de keerzijde die niemand ziet. De laatste week vakantie had ik me helemaal anders voorgesteld.
Door de aanhoudende hitte geraakt mijn lichaam niet gerecupereerd en moet mijn hart extra hard haar best doen.
Ik had zelfs gedacht om vrijdag opnieuw een opentuindagje te houden, maar dat is onmogelijk. 

Dit blogje schrijven is na heel wat pogingen toch gelukt. Uiteindelijk. Want zelfs dit kost me enorm veel energie.
Picture
Picture
Picture
​Door de drukte is mijn camera zondag op tafel blijven liggen en ben ik vergeten om foto’s te maken. Alleen enkele sfeerfoto’s van de voorbereidingen kan ik jullie tonen.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
De fruittaart met Oost-Indische kers en de donuts haalden de tuintafel wel. De biscuits jammer genoeg niet.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Heel veel liefs voor iedereen die de moeite deed om langs te komen. Het was me een hele eer dat jullie de tijd namen op deze zonnige zondag!
Picture
Door de hitte kon ik mijn biscuits daar niet op tafel zetten. Wat enorm jammer was, want ik had er heel wat energie ingestoken om ze te bakken en de vullingen te maken. Onze meiden zijn er maandag de buren dan maar mee gaan trakteren. De biscuits in een taartdoos en gaan aanbellen, wie zin had mocht er een stuk afsnijden. Naar hun verhalen te horen was er toch enige enthousiasme, waardoor ik er toch ook nog plezier aan had. Ze hebben het einde van de straat wel niet gehaald. 
Picture
Picture
​Ondanks alles probeer ik toch op een fijne zondag terug te kijken. Hopelijk lukt het me om het nog eens te herhalen want het zal de laatste zomer ‘fleur d’Ellemieke’ in Baal zijn, zoals het er nu uitziet.
3 Comments

gesloten tuin

1/8/2019

3 Comments

 
Picture
Onze eerste mooie donkere zonnebloem. Die stond daar zo schoon te wezen, tussen al die gesloten bloemknoppen. Ondanks dat de tuin een rommeltje is, waren we trots op onze eerste schone zonnebloem. .De bijtjes dragen zoveel stuifmeel mee naar hun volkje en wroeten er met hun pootjes door. Gelukkig nam ik (begin juli) de tijd om deze foto te maken. Want bij mijn volgend bezoekje in de tuin was ze weg. Afgeknakt, getrokken, gebroken. Hoe of wat dan ook. Ondanks dat er een draad gespannen is, er een hek staat én een pallet voor de ingang met op een plankje 'nog even geduld' op geschreven. Als we enkele dagen later voetstappen door de tuin zien, vertrappelde nieuwe plantjes, alweer afgebroken takken waarbij zelfs bijna een hele plant werd meegenomen, dan loopt mijn moed over. Dan ben ik boos en verdrietig. En vooral heel erg teleurgesteld. Is het mijn fout? Geef ik mijn grenzen niet duidelijk aan? Ik weet het niet. 
Maar dit gevoel wil ik niet meedragen. Dit is niet waarom mijn bloementuin mijn projectje werd. En ik wil er ook niet al te veel woorden meer om schrijven. Vandaar dat ik nu wel duidelijk mijn grenzen heb geuit. De pluktuin is gesloten en gaat niet meer open voor vrij bezoek of om bloemen te knippen. ​
Picture
Picture
Er was ook al een aanvraag voor een fotoshoot van mijn tuin voor in een tuinmagazine. Dit zou voor publicatie van voorjaar 2020 worden. Maar ook dat heb ik uiteindelijk geannuleerd. Geen idee wat volgend jaar zal brengen en of ik er nog werkelijk mee zal doorgaan. Ik probeer weer gewoon te genieten van mijn bloemen, de wildernis, de rust, wat er wel nog is zoals het massaal bezoek van de vlinders en onze bijtjes die het goed doen. Wij modderen -of zal ik 'bloemen' zeggen- gewoon verder op ons gevoel.
3 Comments

de komst van mijn Ellebiekes

30/7/2019

0 Comments

 
Picture
Hier gaan de allereerste bijtjes van mijn volkje in mijn kast. Een schone groene bijenkast met een groen gemarkeerde koningin. Dat kan niet misgaan hé.

Samen met mijn papa gingen we ons bijenvolkje ophalen. Zijn auto, een Volvo, met een open koffer, met daarin mijn bijenkast met een paar duizend bijtjes. Een serieus stressmomentje omdat het nu echt voor echt is. Om dan ook nog te luisteren naar “bijentaxi” uit de voorstelling van  Wouter Deprez. Dat is bijna in je broek doen. Van ‘t lachen en ook een beetje van de schrik. Want de imker waar we onze bijtjes gingen ophalen (uurtje rijden), vertelde ons toevallig ook zo een ervaring! Ik was toch blij wanneer mijn bijtjes veilig en wel in mijn bloementuin stonden!

*Voor wie niet weet over wat ik het heb: Bloemen,bijen en borstbollen uit de voorstelling van Wouter Deprez. Hilarisch ontroerend en zo zo schoon herkenbaar.

Picture
Picture
Hier zijn we 2 dagen verder en hebben ze hun weg al goed gevonden. De ene dag brengen ze oranje stuifmeel aan, de volgende is het allemaal geel. Ondertussen staan de zonnebloemen ook al open, en daar houden ze precies wel van.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Ik kan me er gerust een stoeltje bijzetten en ze observeren en fotograferen. 
Picture
Gisterenavond was het de eerste keer dat we ons volkje nagekeken hebben. Het zweet liep van mijn gezicht. Niet alleen van de warmte in mijn imkerpak, maar vooral van de zenuwen. Zo spannend allemaal en toch ook schrik om iets verkeerd te doen. Na de opleiding kunnen we nog steeds meelopen met de andere imkers, die de bijenkasten in Aarschot verzorgen. Maar er is ons dit jaar geen peter toegewezen, wat ik toch wel jammer vond. Ik had het toch geruststellend gevonden dat we hierin de eerste weken wat mee begeleid werden. Al kunnen we met onze vragen ook wel bij de club terecht natuurlijk. Je voelt je in het begin vooral zo onzeker.
Picture
We hebben alles gezien en gevonden wat nodig was. Dus hopelijk werken ze even flink verder en is het voor ons weer uitkijken naar de volgende controle. 
Picture
Picture
Gisterenavond kon ik wel huilen. Van blijdschap en omdat ik best trots ben op mezelf dat ik dit gewoon gedurfd heb. Of beter gezegd dat ik dit aan het doen ben! Ik ben gewoon aan het imkeren. Natuurlijk heb ik nog heel veel te leren en hoop ik dat we tegen volgende zomer toch één keertje honing kunnen slingeren. Als we die cyclus rondkrijgen, dan pas zou ik mezelf imker durven noemen. Het is ook een leerproces met vallen en opstaan. Maar de start hebben we al genomen. Samen met onze bloemen zullen we er alles aan doen om er met heel ons hart voor te zorgen. 
Picture
De eerste druppeltjes honing die uit het raam druppelden terwijl ik het vasthad. En ja, we hebben er net als dat bijtje ook van geproefd! Goud mannekes! Goud!
0 Comments

een witte koninginnepage

13/7/2019

0 Comments

 
Picture
Eind juni vond ik langs de kant van de weg een stuk of tien rupsen van de koninginnepage. Elke dag nam ik er ééntje mee naar huis. Net zoals vorig jaar maakte ik van een wijnkistje een vlinderbakje en zorg ik dagelijks voor verse blaadjes voer. Na een week zag ik dat er op die plaats werken waren en alle planten vernietigd waren. Waaronder waarschijnlijk ook veel rupsen en popjes. Zo blij dat ik deze toch heb kunnen redden! Ik zag ze eten, vervellen en nog meer eten. Zelfs een verpopping kon ik met een timelapsefilmpje opnemen. Elk uur loop ik wel eens langs mijn bakje om te gaan kijken. De laatste dagen zag ik dat de groene popjes van kleur begonnen te veranderen, en dan weet ik dat het niet lang meer zal duren. Gisteren werd de tweede koninginnepage geboren. Ze was net uit haar popje gekropen en de vleugeltjes waren nog helemaal bij elkaar geplooid. Ik heb er even met verstomming staan naar kijken voordat ik mijn camera kon halen. Wat een speciale vlinder is deze! Ik dacht dat ze nog moest verkleuren, wat ook nog wel een beetje gebeurde. Maar toch heeft deze page een hele andere tekening dan al de vorige. Ik heb ondertussen honderden foto's in mijn archief, dus weet ik zeker dat deze toch niet is zoals alle andere die ik al gefotografeerd heb. Het lijkt wel of de vleugeltjes van een zeer fijn laagje glas is. Zo fragiel!
Picture
In dit filmpje kan je zien hoe ze haar vleugeltjes oppompt. Op onderstaande foto is ook duidelijk te zien dat deze nog bijna geen tekening heeft op dr vleugels!
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Na enkele pogingen en wat gefladder geraakte ze niet vertrokken. Dus legde ik haar terug in het bakje. Deze middag na de regen probeerde ik het nog eens opnieuw. Met een serieuze windvlaag was het balanceren en klemde ze haar pootje op mijn hand vast.
Voor mij was het een lesje in vertrouwen en loslaten. Want ik vond ze zo fragiel dat ik ze het liefste gewoon had bijgehouden in mijn bakje. 
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Zoals ik met al mijn vlindertjes doe, stuurde ik deze ook met veel liefde en kracht de wereld in. En hoewel ik dacht dat ze niet kon vliegen met haar poreuze vleugeltjes, zette ze haar schrap en vertrok ze vol vertrouwen de lucht in. Ze landde nog even in de boom om daarna de wijde wereld in te trekken. Oh, mijn hart! x
Picture
0 Comments

Plukbloemenmagie in 'Vrouwen met Vaart'

7/6/2019

0 Comments

 
Picture
Picture
Elf maanden geleden kreeg ik een fotograaf, een journaliste en een redactrice van KVLV op bezoek in mijn bloementuin. Het moet zowat de warmste dag van de zomer geweest zijn. Zoals ik in dit blogje al vertelde was ik niet echt helemaal goed voorbereid of had ik heel het gebeuren niet zo goed ingeschat. We waren net terug van vakantie en de tuin was toen een kleine ramp. Er is toen heel wat bloed, zweet en tranen verzet om het in orde te krijgen. De droogte en de hitte was ook al op z'n hoogtepunt. 

Maar eindelijk mag ik het resultaat met jullie delen! Het magazine is me nog niet opgestuurd, dus dat kan ik nog niet laten zien. Maar dit is alvast het interview en enkele foto's die ik vandaag van de fotograaf toegestuurd kreeg. 
Picture
Picture
Picture
Picture
Een mooi interview, helemaal zoals het is. Maar zo zie je maar dat er in een jaar veel kan veranderen. Toen was ik er nog van overtuigd dat we het elk jaar opnieuw zouden doen, met een nieuw plan en nieuwe bloemen. De verhuis stuurde dit jaar onze plannen in de war waardoor ik moest kiezen voor een andere aanpak. Dat gaf me de nodige rust. Maar de liefde voor onze bloemen en de tuin hebben zich dit jaar op hun beurt aan ons getoond. Het is een rode/blauwe oase van papavers en korenbloemen geworden. Ondertussen zien we heel veel planten groeien die zichzelf hebben uitgezaaid. En mijn papa heeft zich niet kunnen inhouden en koos er toch nog voor om wat bloemetjes voor te zaaien in de serre. 
​
De tuin staat nog even on-hold, zoals ik in vorig stukje schreef, maar binnenkort zijn jullie wel weer welkom! Wordt vervolgd!
Picture
Picture
foto's: Carl Vandervoort
tekst: Cecilia Debacker
voor KVLV, Vrouwen met Vaart

0 Comments
<<Previous

    Archives

    November 2020
    July 2020
    June 2020
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    February 2018
    December 2017
    October 2017
    September 2017
    August 2017
    June 2017
    April 2017
    March 2017
    February 2017
    January 2017
    September 2016
    August 2016
    July 2016
    June 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016

    Categories

    All

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.