Ik durf hier al wel eens een beetje vals spelen. Het leukste voor de kinderen is het zoeken en ontdekken van de eitjes. Met een zakje eitjes kom je dan niet ver. Maar geef toe, chocolade, de lekkere dan, is niet goedkoop. En om eerlijk te zijn, hier ligt zelfs nog een chocolade sinterklaas in de kast. Omdat we zo gevoelig zijn voor migraine en er niet elke dag chocolade mag gesnoept worden; blijft al dat lekkers wel al eens liggen. Dan moeten ze ook nog eens bij de grootouders langs. Dus die hoop chocolade wordt er alleen maar groter op. En van die overdaad, daar kan ik me wel eens schuldig om voelen.
Bij deze mijn tips voor een geslaagde Paaseitjesraap:
- Heb je veel verse eitjes van de kippen? Gebruik deze dan ook. Kook en kleur ze met een tabletje. Rol ze in folie en pak ze in zoals een snoepje, zoals deze hier. Je kan ze dan ook gebruiken om in de tuin te verstoppen.
- Koop een pak goedkope grote chocolade eieren, rol ze in een mooi paasservetje, strikje rond en ophangen in de boom of aan het raam. Deze chocolade kan je later gebruiken voor het maken van chocolademelk.
- Spreek met grootouders af en geef de net geraapte eitjes door. Opa komt altijd toevallig even langs en als hij vertrekt loop ik stiekem achterna met minstens de helft van de chocolade. Die gebruikt hij dan om bij hun thuis te verstoppen.
- Neem stiekem wat eitjes weer uit hun mandje en verstop ze opnieuw of gooi ze uit het raam.
- Bedenk echt goeie verstopplekjes. Niks zo leuk om de volgende dag nog een vergeten chocolaatje te vinden!
- Zorg voor mandjes voor de kindjes. Zelfs in de kringwinkel vind je ze nu in alle maten en kleuren!
- Bak koekjes in de vorm van konijntjes, verpak ze per twee of drie in een mooi zakje.
- Na het rapen en sorteren van al dat lekkers kan er gerust gedeeld worden. Laat de kinderen een zakje samenstellen en verras eens een buur of ga het zakje stiekem aan iemands voordeur zetten.